חדשות: 

בתי כנסת ומקוה

פוסטים אחרונים

בית הכנסת הגדול | בית הכנסת אוהל אברהם | מקוה


בית הכנסת הגדול של בת חפר

בית הכנסת בנוי לתלפיות במרכז היישוב (ליד קופת חולים), הוא המבנה הגבוה ביותר (תרתי משמע) ביישוב כולו.

כל מי שנכנס בשערי בית הכנסת מתפעל מעיצובו המרשים והמיוחד. הוא מעוטר בסמלי ודגלי העם היהודי ביצירות אומנות עשירות ומרשימות, המשלבות גילופי עץ, חריטת אבן, עיצובי וויטרז מזכוכית וקישוטי זהב.
בארון הקודש ספרי-תורה מהודרים ולצידם ספרייה תורנית עשירה ומפוארת באלפי ספרי-קודש במגוון תחומים, גם לנוער וילדים.

בית הכנסת מלווה את היישוב מיום הקמתו. הוא נחנך סמוך להקמת היישוב בחודש אלול תשנ״ח, ספטמבר 1994, בפרשת ״כי תבוא אל הארץ. אנשים וגופים רבים היו שותפים להקמתו, בתרומה, בעיצה ובניהולו לאורך כל השנים. בבית הכנסת מתנוסס קיר זיכרון לזכות התורמים שיחיו והנצחה לזכר יקיריהם של תושבי היישוב.

מראשית הקמתו ועד היום, אשכנזים וספרדים מתפללים בו בצוותא, ״כי אנשים אחים אנחנו״, וסגנון התפילות מגוון. דבר שכמעט אין לו אח ורע בעולם.

כל הנכנס בשערי הבית הקדוש מרגיש באווירה החמה והנעימה ובהכנסת האורחים הלבבית, ככתוב ״דרכיה דרכי נועם״. גבאי ומתפללי בית הכנסת מארחים בכבוד ובמאור פנים את כל הבאים בשעריו, שמחים על כל מבקר ומתפלל ולכל מי שבוחר להתחבר לקהילת בית הכנסת.

כרב הישוב מכהן הרב יוסף קרסיק מהקמתו.

פינת שתיה חמה וקרה, עם כיבוד קל, פתוחה כל העת לרווחת הציבור.

 

365 יום בשנה

הבית שוקק חיים במשך כל ימות השנה ממש. 

365 יום בשנה מתקיימים בו תפילות (כששה מנינים ביום) ושיעורי תורה (כארבעה שיעורים יומיים). במהלך השנה פוקדים את בית הכנסת רבים מתושבי היישוב – דתיים, מסורתיים ולא דתיים. תושבי היישוב ואורחים.

בית הכנסת מזמין את המעוניינים לערוך אזכרות או שאר אירועי שמחה מסורתיים בלובי ובחדר בית המדרש (בתיאום מראש עם הרב 0545451613).

 

זמני התפילות והשיעורים

  • שלושה מניני תפילת שחרית מתקיימים מדי בוקר בימי-חול: הראשון בשעה 05:15. השני בשעה 06:00. והשלישי בשעה 08:15. 
  • תפילת מנחה נערכת 10 דקות לפני שקיעת השמש.
  • לתפילת ערבית קיימים שני מנינים: הראשון סמוך לתפילת מנחה (לאחר שיעור תורה קצר, מאת הרב). והשני בשעה 20:00.
  • בשבת: תפילת מנחה ו״קבלת שבת״ -בעת הדלקת הנרות. תפילת שחרית בשעה 07:45. מנחה וסעודה שלישית – כשעתיים לפני שקיעת השמש. ערבית – 5 דקות לפני צאת השבת.

באולם בית המדרש הצמוד לאולם התפילה הגדול מתקיימים שיעורי תורה יומיים, מאת רב היישוב – הרב יוסף קרסיק:

  • בשעות הבוקר: ביום ראשון בשעה 09:00 בפרשת השבוע. ביום רביעי בשעה 09:00 במסכת חולין. ולאחריו בשעה 10:00 שיעור בתורת הרבי מליובאוויטש. 
  • בימים א-ב ד-ה, הרב נשאר בבית הכנסת ללימוד תורה עד שעה 14:00. המעוניין מוזמן ללמוד בחברותא עם הרב או לשוחח עמו שיחה אישית. 
  • שיעורי תורה בשעות הערב, בימים א-ה, משעה 19:00 עד 20:00 במגוון נושאים: יום ראשון – הלכה. יום שני – ספר התניא (תורת הנפש). יום שלישי – תלמוד. יום רביעי – נ״ך. יום חמישי – פרשת השבוע.
  • בימים א-ה. לאחר תפילת ערבית בשעה 20:00 – שיעור בדף היומי עד השעה 20:45.

 

פעילות לנשים

דגש מיוחד לגיבוש קהילת הנשים של בית הכנסת, עם פעילויות רבות ומגוונות – מידי ראש חודש בלוח העברי, מתקיימת מסיבה מרתקת, המשלבת דבר-תורה של הרב וסדנא בתחומים כלליים השייכים לנשים.
וגם שני שיעורי תורה שבועיים לנשים: ביום שלישי – בשעה 20:50 עד 22:00 – בבית הכנסת. וגם ביום השבת – השיעור נודד בבתים, כל שבת במשפחה אחרת. השיעור סוחף קהל נשים רב ומגוון.

 

נערי בר מצווה

בבית כנסת מתקיימים שיעורי הכנה לנערי הבר מצווה מידי יום ביומו וביום שישי בבוקר, משעה 10:00 עד 11:00, בהם לומדים לקרוא בתורה, להניח תפילין ולהכיר את עשרת הדברות ויסודות היהדות. למעוניינים יש לתאם מראש עם הרב יוסף קרסיק.

 

שבת קודש

גולת הכותרת של בית הכנסת זה כמובן ביום המשפחה היהודית – ״שבת קודש״. בית הכנסת מלא מפה לפה. אווירה חמה ומשפחתית. מרנין ומרגש לראות את לחיצות הידים והחיבוקים של איש לרעהו ואיחולי שבת שלום. גם עזרת הנשים מלאה בנשים, בנות, נערות ואפילו ילדות קטנות.

כל מי שהשתתף פעם בתפילת קבלת שבת בבית הכנסת אינו שוכח את חווית השירה האדירה והמרגשת של ״לכה דודי לקראת כלה פני שבת נקבלה״, שירה המשרה רוממות-רוח ועונג נפשי לעילא ולעילא.   

בתפילות שבת בבוקר – בשעה 8 – השמחה גוברת. כל שבת קיימת לפחות ״שמחה משפחתית״ של אחת ממשפחות היישוב – חגיגת בר מצווה, שמחת חתן וכלה. ברית מילה, זבד הבת. הציבור מקבל את האורחים בזרועות פתוחות וברגשי גיל.

במהלך תפילות השבת, הרב נושא דרשה מרתקת מעניני דיומא. וגולת הכותרת זה השיעור בזוהר ותורת הקבלה 
כשעה וחצי לפני צאת השבת. לאחר הדרשה מסיבים הציבור לסעודה שלישית   משותפת בלובי בית הכנסת המפואר ו״גדולה לגימה המקרבת״ ומאחדת בין היושבים. בשעה זו ניתנת הזדמנות שבועית לאחד מהציבור, לשאת דרשה בפני כל הציבור.

 

כל העדות בצוותא

בין הדברים המיוחדים בבית הכנסת, זה האחדות של גוונים שונים בעם היהודי, שבבית הכנסת הם מוצאים את מקומם יחד בצוותא בתפילות משותפות באהבה והרמוניה. כולנו מכירים את הפיצול בין העדות הקיים בהרבה מקומות, אבל בבית הכנסת זה מתפללים כולם יחד בבחינת ״ברכנו אבינו כולנו כאחד״.

בית הכנסת פותח שערים ולבבות, מוריד מחיצות ומחבר בין כולם.

 

ילדי הקהילה

ילדי הקהילה תופסים מקום של כבוד בבית הכנסת. הם שותפים מלאים בקריאה בקול של קטעי התפילה. מזמן לזמן נערכים מבצעים נושאי פרסים לילדים, כדי לעודד ולדרבן אותם.

בשבת בבוקר, לאחר הקידוש עם כיבוד קל, מוסר הרב שיעור מיוחד בגמרא לילדים. אחה״צ, כשעתיים ורבע לפני צאת השבת, מלמד ר׳ דוד סבג את הילדים טעמי המקרא וקורא עמהם פרקי תהילים.

בחגים מתקיימת פעילות נרחבת לילדים: מאפיית מצות בערב פסח, פעילות יצירה בל״ג בעומר, מדורה קהילתית בשותפות עם ילדי הגנים הדתיים, בניית קישוטים לסוכות, מסיבת חנוכה נוצצת, ועוד. 

בסביבות החגים מארח בית הכנסת את גני הילדים וכן חלק מילדי בית הספר המקומי – לפעילות עונתית, בהדרכת הרב וצוות עוזריו.

 

נוער מתבגר

פעמים רבות בימי חמישי בלילה (״ליל שישי״, בעגה הישיבתית), מתקיים ״לילה לבן״ תורני לנוער הבוגר, עם כיבוד עשיר ותוכנית רוחנית מרתקת.

בימי בין-הזמנים, כשבחורי הישיבות חוזרים לבית הוריהם ביישוב – מתקיימת תוכנית ישיבתית מיוחדת, עם פרסי עידוד.

 

פעילות קהילתית נרחבת

פעמיים בשנה נערכת ״שבת קהילה״, עשרות משפחות סועדות ביחד את סעודות השבת, בלילה וביום. אלו מוסיפות בקירוב הדעת וב״שבת אחים גם יחד״. מעת לעת נערכת ״שבת קהילה״ בבית מלון באחד האתרים בארץ.

טיולים קהילתיים למשפחות הקהילה ויחידים, נערכים בזמנים מיוחדים: עליה לרגל לכותל המערבי בירושלים. למערת המכפלה בחברון. לרבי שמעון בר יוחאי במירון. סיור חנוכיות בשכונות ירושלים. סיור ״סליחות״ בקברי צדיקים בצפון. ועוד ועוד. 

הפעילויות בקהילה רבות ומגוונות ונעות על הקשת החברתית קהילתית. החל מאירועים רשמיים בבית הכנסת עצמו – וכלה בערבי גיבוש וטיולי שטח, בהדרכתו של גלי וקנין.

בפתח בית הכנסת מסך גדול המדווח על זמני התפילות ואירועים שונים בקהילה. ועד הקהילה מוציא-לאור גליון שבועי על חדשות הקהילה: שמחות ולא-עלינו אירועים מצערים. זמני תפילות ודברי תורה מהרב וחברי הקהילה.
כך נבנתה קהילה עם קשרים חברתיים מעולים. הקהילה פתוחה ושמחה לצרף משפחות וחברים נוספים.

 

בית של גמילות חסד

קהילת בית הכנסת חמה ותומכת. בית הכנסת הוא לא רק בית לתפילה ולתורה, אלא גם בית של גמילות חסדים – במשך כל ימות השנה מארגנים גבאי הצדקה עזרה לנזקקים בגוף ונפש. קיימת במקום קרן גמילות חסד להלוואות קטנות, בהנהלת אליעוז קלינבוים.
 

הנהלת הקהילה

את בית הכנסת מנהלים במסירות ונאמנות רבה צוות של חמישה גבאים – אברהם בבר מויאל – יו״ר ועד בית הכנסת. יעקב ויצמן – אחראי על ניהול פרוייקטים וענינים שוטפים. עמנואל גודי – האחראי על הקריאה בתורה. רונן פליסיאן – על שליחי הציבור בתפילות. ומיכאל וקנין – על ספרי התורה. 

הבנקאי רוני לבן הוא המסור, המנהל את קופת הקהילה בנאמנות מיום היווסדה. קרוב לעשרים שנה, לאורך ימים ושנים טובות.

יעקב לוי, תושב היישוב, מנהל את מחלקת ההוצאה לאור, זאת בנוסף לטיפולו בעניינים רבים בקהילה וכן בקשר עם מחלקת החינוך במועצה.
 

מוקד של פעילות רוחנית

במילים ספורות אפשר לומר שבית הכנסת הוא מוקד של פעילות רוחנית וחברתית לצרכים מגוונים ולא רק לציבור חובשי הכיפות, אלא גם לכל תושבי הישוב, דתיים ושאינם. זו לא תהיה גוזמא לומר שכמעט כל הפעילות המסורתית דתית שבישוב – מנוהלת מבית הכנסת. 

כי הוא לא רק מקום תפילה, אלא כשמו כן הוא מקום כינוס שכולם מרגישים בו נח. הוא גם מקום למיפגש לדתיים ולא דתיים כאחד ולקשרים חברתיים ותרבותיים. מתקיימת בו שפה משותפת ומכבדת בין כולם. 

כאן הכתובת לכל ענין יהודי בבת חפר וסביבתה. מי שחווה נס הצלה מוזמן לעלות לתורה ולברך ״ברכת הגומל״. בחור המתגייס לצבא מרגיש בנח לבוא ולהתפלל להצלחה. אדם שרוצה ללמוד, להודות, לחגוג, לבקש עזרה – בוא יבוא. חולה המבקש ברכת ״מי שבירך״ לרפואה. קדיש באזכרה לקרובי משפחה. התרת נדרים וכו׳ וכו׳.
 

קהילה חמה ומשפחתית

בבית הכנסת מתקיימים אירועים רבים בריתות, אזכרות ועוד מסיבות משפחתיות. הקהילה מתגבשת לצאת לבית התושבים לאירועים מיוחדים של אזכרות, חנוכת-הבית, השלמת מנין לשבעה. ועוד.

לפרטים אצל הגבאי 057-7789828.
 

הזמנה אישית

ולסיום, בית הכנסת מזמין את כל הציבור לתפילות ולשיעורי התורה בימי חול, בשבתות ובחגים.

בואו להתחבר ולהיות חלק מהקהילה המיוחדת. כאן כל מתקבל בכבוד כל אחד ואחת, בלי לבדוק מה רמתו הדתית. לא צריך שום הכשרה קודמת ואין תנאים והגבלות. דתיים ושאינם כאלה – כולם אהובים, כולם רצויים וכולם מוזמנים.

 

יצירת קשר

ניתן ליצור קשר עם רב היישוב, הרב יוסף קרסיק 054-5451613, או במייל ryk613@gmail.com.

או עם יו״ר ועד בית הכנסת אברהם בבר מויאל 057-7789829.

 

בית הכנסת אוהל אברהם

נוסד בשנת תשע״ג (2013) והינו אחד מתוך שני בתי הכנסת בישוב.

בבית הכנסת מתקיימות תפילות באווירה משפחתית ונעימה הן במהלך השבוע והן בסופי שבוע ומועדי ישראל. כמו כן, מתקיימים בבית הכנסת שיעורי תורה והלכות וערבי ראש חודש.

במהלך השבוע וגם בשבתות בית הכנסת פתוח לקהל הרחב וישנה אפשרות לקיים בו שמחות כגון: ברית מילה, עליה לתורה (בר מצווה) ושבת חתן.

מקוה

בכל עיר וכפר בארץ ישראל, ובכל מקום שקיימת קהילה יהודית בעולם כולו – יש “מִקְוֶה טהרה”. מאגר “מים טהורים”, מים זכים ממי גשמים, שטבילה בהם מטהרת ממצבי טומאה שונים. לצד בריכת הטבילה, יש במקווה גם חדרי מקלחת ואמבטיה. הטובלים רוחצים עצמם לפני הטבילה במקווה.

בעולם יש כמה שיטות במקוואות: “בור זריעה”. “בור השקה מהצד”. “בור השקה מלמטה”. במקווה בת חפר יש את כל ההידורים, והטבילה בו מקובלת על כל השיטות וכל המנהגים.

חובת הטבילה כיום היא לנשים נשואות. ואילו לגברים – אין בימינו חובה הלכתית לטבול, אך המהדרים במצוות והחסידים נוהגים לטבול במקווה כדי להוסיף טהרה. יש במקווה גם בור טבילה נפרד המיועד להטבלת כלים חדשים.

המקווה בישוב שלנו נבנה לפני כתריסר שנים, והוא נחנך בטקס מיוחד ורב-רושם, במעמד הרב הראשי לישראל, הראשון לציון הרב מרדכי אליהו ובמעמד רב היישוב הרב יוסף קרסיק ועוד אישי ציבור.

המקווה בבת חפר ממוקם ליד מגרש הכדורסל ואולם הספורט.

שעות פתיחה:

  • ימים א-ה משעה 20:30 עד השעה 21:30.
  • בימי ו’, במוצאי שבת וכן בערב חג ובמוצאי שבת – יש לתאם מראש, יום קודם
  • תיאום עם: הבלנית סיגל אליה בטלפון 052-4420360 (במקרה שאין מענה ניתן ליצור קשר עם הרבנית של היישוב, שרהלה קרסיק 0547451613).