פרוטוקול מס' 10

ישיבה מן המניין. פרוטוקול מספר 10 מתאריך 09/10/24

בתאריך 09/10/24 נפתחה בשעה 19:40, התקיימה ישיבת ועד מס 10.

  1. מוזמנים : חברי ועד, מליאה ויו"רי ועדות.
  2. משתתפים: מפורט בנספח א.
  3. נושאים שעל סדר היום:
    • עדכונים כלליים – אבי איפרגן
    • אישרור נוהל הנצחה – תמרה אברג'ל
    • בריכה – אורי קובלסקי
    • סקירה בנושא תקציב – בני ויטנברג
    • עדכוני ביטחון – אמיר זיו ואבי מלכה
  4. סיכום:
    • עדכונים כלליים:
      1. עדכון בנושא כביש 6:
        התקיימה פגישה עם מהנדס המועצה ואנשיו לגבי הרחבת כביש 6 ונושא הקיר האקוסטי לאורך הכביש. העבודה צפויה לארוך כשנה, על מנת להקים קיר שיתן מענה למפגע האקוסטי מכביש 6. הועלה עניין תחילת העבודה, כאשר יש דרישה להפסיק /או לא להתחיל את העבודות עד לקבלת אישורים מתאימים מהיישוב.
      2. עדכון בניית שערים היקפיים:
        ישנה הצעה לביצוע שני שערים אשר יכללו שערים מסילתיים. השערים יוקמו בכיוון הגשר מעל כביש 6 ובכיוון שערי החיילים. עלות הפרויקט מוערכת בכ- 108,000 ₪ , והתקציב יכוסה על ידי המחלקה להתיישבות.
        כמו כן, ישנה התמקדות בטיפול בשער היציאה, אשר לא נמצא בטיפול נכון לעכשיו והדרישה היא לתקנו בהקדם. הבעיה עם השער הראשי נובעת מתשתית השער. היסודות שלו זקוקים לתיקון, הבעיה העיקרית בשער היא שכאשר השער נפתח עד הסוף, הוא נתקע באדמה.
        הערכה לתיקון כ 20,000 ₪ .
      3. אגרת שמירה:
        הוצאות הביטחון מחייבות הכנסה נוספת מאגרת ביטחון. בכוונתנו להעלות הצעה להחלטה להעלות את אגרת השמירה ב כ 2 ₪ לחודש למ"ר לכל משפחה, שזה סביב ה 25 ₪ תוספת לשמירה לכל משפחה לחודש.
        כרגע יש לישוב גרעון מובנה של 250,000 ₪ בתחום הבטחון,  העלאת אגרת השמירה תעזור לנו לייצב את המצב.
      4. ההרחבה:
        מנכ"ל החכ"ל העביר מסר כי האחריות על ההרחבה עוברת לועד בת חפר, אף כי לא פנה באופן רשמי בנושא. ישנה התנגדות לכך מצד חברי ועדת היישוב. הובהר בישיבה שההרחבה בשלב זה שייכת למועצת עמק חפר ולא ליישוב .
        כרגע הישוב לא ערוך לכך מבחינה תקציבית ותפעולית. הועלתה בקשה להוציא מכתב לשגיא מנכ"ל  החכ"ל  עם עותק לגלית שאול שקובע נחרצות שבת חפר מתנגדים חד-משמעית להעברת האחריות.

        לגבי תהליך קליטת התושבים החדשים מההרחבה ישנו הצורך במשרה מלאה שתהיה אחראית על הנושא. בנוסף הובהר כי אין תשתיות מוכנות ותשתיות  שיכולות לתמוך בהרחבה, כל  מה שמוביל לחשש מהקליטה של התושבים החדשים. למרות שישנם בעלי נכסים חדשים שרוצים להיכנס עצמאית בקרוב הישוב חושב שזה מוקדם מידי.

      5. חשבון המים:
        במהלך החודשיים האחרונים, יולי אוגוסט, החשבון עבור מים היה ל 90,000 ₪, לעומת 187,000 ש"ח, בתקופה המקבילה בשנה 2023.
        ישנם פערי תקציב משמעותיים בתחום המים, כאשר התקציב המתוכנן לשנת 2024 צפוי להיות סביב 400,000 ש"ח, מה שמעיד על עלייה בהוצאות בהשוואה לשנים קודמות. אבי איפרגן עדכן שהתקיימה פגישה עם מנכ"ל המועצה שבה שוחחו על בעיית המים. בפגישה צוין כי טרם קיבלנו מהחכ"ל את החומר הנדרש לבדיקות המים. צוין כי עמית היה מופתע שטרם קיבלנו את הנתונים, דבר שמעכב את הבדיקה והסיבות לעלייה בהוצאות המים. כמו כן כרגע על פניו בפניות הפרטיות לגבי פערי חיובי המים בקבוצה פנו בקושי 6-10 משפחות ולכן זה לא אירוע יישובי, אורי ואייל יטפלו בצורה פרטנית לכל פניה, במידה וכמות הפונים תגדל, נהפוך את זה לאירוע יישובי.
      6. חמ"ל:
        בחודשים האחרונים ניתנה עזרה כלכלית בנושא תפעול החמ"ל עבור שלושת הישובים , יד חנה, בת חפר ובחן, תקציב המוערך ב – 50,000 ₪ לחודש לכל ישוב. ידיעה שהגיעה היא שהמועצה מבקשת להפסיק את התקציב בחודש הקרוב, דבר שעלול לגרום לתסיסה בישוב. כרגע האיוש הוא חצי בשכר וחצי בהתנדבות.
        לא ברור איך ישוב כמו בת חפר לא מקבל סיוע מהמדינה.
        התכנון של המועצה הוא לתפעל את החמל באופן אחוד, כולל מצלמות בשלט רחוק ממרכז השליטה במועצה. יו"ר הועד שוחח גם עם גלית שאול וגם עם המח"ט, כאשר ציין בפניהם מפורשות שכל עוד אין מצלמות בהתאם לצורך והצבא לא בשליטה עליהן, השליטה צריכה להיות של הישוב. ישנה עבודה להתקנת מצלמות מכ"מ לאורך כל קו התפר בשליטה של הצבא, צפי סיום התקנה סביב מרץ 2025 .
      7. חבר מליאה: יניב פרי עדכן כי לא יצטרף למליאה במקום מידד כלפון.
        חברי המליאה מבקשים לחשוב יחד על מועמדים נוספים למחליף על מנת להגיש למשרד הפנים. אופירה לקחה לטיפולה את הנושא.
    • תקציב – בני ויטנברג 2024-2025
      הוצגה מצגת על התקציב ,שירותים ותוספות שהגדילו את הגרעון וההוצאות.
      המצב הכלכלי של הישוב לא טוב כרגע. ישנה תלות במענקי ישובים גדולים, אשר אם יתקבלו, עשויים לשפר את המצב התקציבי שלנו בצורה משמעותית.
      המענק הזה מגיע לישוב, אך עדיין לא התקבל.
      הוצגו הוצאות חד פעמיות שיכולות להיגרר גם לשנת 2025, והוצאות קבועות שצפויות לגדול בעקבות ההרחבה של היישוב.
      לקראת תקציב 2025 היישוב החל לעבוד עם חברת ייעוץ כדי להבין צרכי הישוב, כולל איוש ותקנים, וכדי לבצע בדיקות לגבי שירותים שאפשר להוסיף או לגרוע בהתאם לצורך.

הועלו בישיבה:

  1. מקלטים ומרחבים ומוגנים – זיו לשם
    לאור המצב הבטחוני, האזעקות שהגיעו אלינו לאחרונה והגדלת טבעת הירי אנחנו פועלים להבאת מגוניות ולהגדלת המרחבים הממוגנים בישוב.
    מחר יתקיים סיור בעניין של יו"ר הועד ויו"ר צח"י, מוזמנים להצטרף.
  2. פינוי גזם וגושית – זיו לשם:
    תושבים רבים מתלוננים על פינוי שארך כשבוע ימים. המצב כרגע הוא שמנסים לשפר, לחלק את הישוב לפינוי לפי ימים ולמצוא עוד פתרונות נוספים. כרגע החברה שמבצעת פינויי גזם/גושית לא עומדת בדרישות. נעשו מספר החלפות של חברות פינוי אך יש מצוקה קשה באזור העמק.
  3. אכיפה – תמי סולומון:
    ישנה תחושה אצל התושבים של חוסר שביעות רצון בענייני אכיפה, יש פקח שמתמודד עם אתגר אכיפה מול המועצה כגון אכיפת חניה. תושבים פונים למוקד, המוקד מפנה לפקח והפקח טוען שאין לו מה לעשות כי לא הוגדרה אכיפה בבת חפר. כנ"ל לגבי אכיפה של משאיות וכלבים משוטטים שאינה מספיקה. תושבים רבים שולחים את הכלבים שלהם ללא ליווי בעליהם, הם מלכלכים את הרחובות בצואה וכאשר הם פונים למועצה המוקד שולח פקח רק כיומיים לאחר מכן. צריכה לצאת מדיניות של הוועד – אפס סובלנות באכיפה לתנועה, כלבים, משאיות וכו'.
  4. הנצחה – תמרה אברג'ל
    לאור השיח לפני ובמהלך הישיבה לא ניתן להעלות את נוהל ההנצחה היישובי לאשרור בישיבה זו.
    לכן תמרה מבקשת לשלוח אליה עד מחר בשעה 10 בבוקר את ההערות על נוהל ההנצחה היישובי, על מנת להעלות אותן בוועדת ההנצחה שתדון בהצעות ותעביר את המלצותיה לוועד להצבעה.
    כל הצעה שתשלח לאחר השעה 10:00 בבוקר לא תועבר לוועדה לדיון.
    בישיבה הבאה תתקיים הצבעה בנושא.

 

עדכונים בנושא קהילה-תמרה אברג'ל:

  • השבוע התקיימה הקרנה של טקס משפחות החטופים באולם הרב תכליתי, היה מכבד ומרגש. הגיעו מעט מאוד אנשים לטעמי. מבקשת מנציגי הועד להגיע ולהראות נוכחות באירועים קהילתיים.
  • מחר בבועה מתקיים אירוע שרים תקווה – ערב קהילתי של ביחד, לציון אירועי אוקטובר.
  • התקיים גם אירוע השקת מועדון המרפסת שהיה מאוד מכבד ויפה.
  • אירוע שמחת תורה יתקיים השנה בבית הקהילתי – ההחלטה התקבלה לאחר דיון ובדיקה לקיום האירוע במגרש הכדורגל שעלותו עומדת על כ – 30,000 ₪ לעומת קיומו בבית הקהילתי שעלותו נעה סביב ה – 7,000  ₪. ביקשנו סיוע מהמועצה הדתית כבכל שנה.
    השנה האירוע יהיה בסימן כוחות הביטחון.
  • גניבות אופנים וונדליזם של בני נוער: יש לנו בעיה קשה בנוגע לגישה למצלמות. דנה יו"ר ועדת הנוער ואני מטפלות בזה עם אבי מלכה וההורים, יש הרבה אתגרים ואנחנו מטפלים בהם באופן הוליסטי.
  • מרשם תושבים: אנחנו מתקדמים עם המערכת החדשה לפי התוכנית. היא עומדת בתקנים של משרד המשפטים להגנת הפרטיות.
  1.  
  • יומן הנהגת הישוב: כל אירוע שקשור לוועד או הנהגת הישוב יוכנס ליומן בנוסף להזמנה אישית כדי שלא יתפספסו דברים. לאחר הטמעה מוצלחת של יומן ההנהגה, האירועים יוכנסו רק אליו.
  • ועדת קהילה מתחילה לעבוד על התוכנית השנתית של שנת 2025. נציג את התוכנית לוועד לאחר סיום העבודה.
  • שינוי מועד הישיבות: תמרה תעלה את השאלה כסקר בקבוצה.

 

החלטות והצבעות:

    1. החלטה – תמי סולומון לקחה אחריות לפעול בנושא האכיפה והסדר הציבורי.
      באחריות יו"ר הועד להגביר נוכחות הפיקוח בצורה אינטנסיבית .
    2. הצבעה בנושא הגברת אכיפה יישובית
      בעד פה אחד.

סיכום: תודה לכולם, הישיבה ננעלה בשעה 21:59 

בברכה

אבי איפרגן,יו"ר ועד בת חפר

תפוצה:

חברי ועד

מנהל הישוב

מחלקת ישובים

תיק ועד

נספח א- רשימת משתתפים

חברי ועד: אבי איפרגן, תמרה אברג'ל, תום דן, תמי סולומון, אורי קובלסקי.

איידן לוי, קרן אלבוחר, זיו לשם.

נציגי מליאה: אופירה קלפ, רוית דניאלי, אייל פישוב.

בעלי תפקידים: בני ויטנברג, מורן אלון.

נעדרים: אבי מלכה, אמיר זיו, יובל סקורצ'רו, משה עמר, עומרי צליל.

 

יצירת קשר

2023© כל הזכויות שמורות לועד מקומי בת חפר