פרוטוקול מס' 12

הנדון : פרוטוקול ישיבה מן המניין, מספר 12 מתאריך 02.12.24

  1. בתאריך 02/12/24, התקיימה ישיבת ועד מס 12. נפתחה בשעה 19:30.
  2. מוזמנים : חברי ועד, מליאה ויו"רי ועדות.
  3. משתתפים: מפורט בנספח א.
  4. נושאים שעל סדר היום:
  • עדכונים כלליים – עומרי צליל
  • מטודולוגיה – משה עמר
  • הרחבה
  • בריכה
  • תקציב- בני ויטנבג
  • קיר אקוסטי
  • סקירת ביטחון.
  • ביקור מבקר המדינה

 

א  עדכונים כלליים :

 

  1. גן אלה – כרגע גן אלה מוקפא נפסל לשימוש, ממתין לתב"ר ישובים נקווה שנקבל את תב"ר 24 ונוכל לבנות את הגן.

 

  1. שצ"פ מרכזי- נגמר שלב התשתיות פינות צל, ספסלים וברזיות, שלב הגינון יכנס לעבודה לקראת פסח .

 

  1. חשבונות המים לשנת 23 – עלינו על מספר בעיות בין 2023 ל 2024 , הפער התחיל ביולי אוגוסט 180 אלף ש"ח , ספטמבר אוק' קיבלנו שוב 180,000 סה"כ כ 360,000 ש"ח בכ 4 חודשים.

השנה הכמות היא חצי מ 2023 , ביולי אוגוסט השנה 90,000- אלף , ובספט' –אוק' 90,000 ש"ח שזה בדיוק מחצית משנת 2023 . דוגמה לחריגה משמעותית  זה צריכה של כ 11 אלף קוב ביולי 23 שיצאו בכמה שעות, והכל בבדיקה.

כמובן שנגיש ערעור על כל החשבוניות החריגות.

  1. מגרשים ואולמי ספורט – צריכים לחתום על חוזה חדש, כיום נכנס לנו כ 80,000 ₪ מהמועצה ועוד כ 55,000 ₪ מבית הספר, בעוד שעלויות האולם ספורט הם בסביבות 300,000 ש"ח, כדי להתאים את עלויות המימון ויוקר המחיה ביקשתי לערוך חוזים חדשים.

5.מכרז גזם גושית – עלויות הגזם והגושית עלו בצורה משמעותית בשנה האחרונה, מה שגרם לחריגות תקציביות.

ב1/12/24 נעצור את הגושית והגזם, כדי לחסוך בעלויות, בחורף לא אמור להיות הרבה גזם. על הפרק ישנה תכנית גזם וגושית חדשה , ראשית הוספנו עוד 6 עמדות נוספות של גזם, מה שיוזיל את עלויות הפינוי וישמור על רחובות נקיים יותר. אנו נכנסים למכרז גזם גושית, שלוקח כ 17 אחוז מתקציב הישוב, כ 1,000,000 שח בשנה.

  1. מתחם נינג'ה– יש אירוע מול הנינג'ה כרגע יש הבעיה של כדאיות מול הנינג'ה , שכר הדירה גבוה כרגע מול כמות הילדים הרשומים בפעילות. למרות הקושי בנינג'ה שאר החוגים מתקדים יפה והצוות המקומי עושה עבודה טובה כדי לשמור על כמות משתתפים והפעילות .
  1. חנות יד שניה- בוטיקח בסה"כ מדובר על הצלחה יפה מאוד בבוטיקח ,מחזור של 13,000 ש"ח החודש מפריטים שנמכרים ב10 ₪ ותורמים לאיכות הסביבה, בסה"כ הבוטיקח עושה עבודה קהילתית יפה.

 

ב. מתודולוגיה בת חפר 2030 – הוצגה מצגת ע"י משה עמר

במהלך המצגת משה דיבר על מתודולוגיה הקשורה לתכנון התקציב ופעולות עתידיות של הישוב, משה חידד את חשיבותה של ועדת אסטרטגיה, ועדה רוחבית שנוגעת בכל התחומים, ביטחון, קהילה , מוניציפלי וכו. הוחלט כי צריך להפוך את המתודולוגיה לתכנית ברות ביצוע שיכולות לשפר את פני הישוב.

כמו כן נאמר שאין מה לבצע כרגע הצבעות על שינויים לא מהותיים, יחד עם זאת כן להמשיך לפתח את המתודולוגיה כדי להניע תהליך אפקטיבי של תהליכי קבלת החלטות .

ג. הרחבה – רווית דניאלי

מספר נושאים הועלו בנושא ההרחבה

חשמל ומים-חב' חשמל מתכננת לפרוס את הכבלים הנדרשים להרחבה ועבודת התשתית כבר החלה, וישנה התקדמות משמעותית בנושא,  כמו כן גם מערכת הביוב ותאורת המדרכות.

ביטחון- אין לנו כרגע תקציב לתמיכה ביטחונית בהרחבה , מדובר על סכום של כ 2 מיליון בשנה על מנת שנוכל לאבטח את הישוב כמו שצריך וראוי, כוועד אנו מודיעים למועצה כי לא נוכל לקבל את ההרחבה אלינו ללא התמיכה המבוקשת.

בית הספר- יש צורך לניהול מכרז בית הספר שבו ייקחו חלק עמותות כמו רשת עמית ואורט, משרד החינוך יממן כ 60% מדמי הניהול והמועצה כ 40 % . רק לאחר מכרז המדינה נותנת את חלקה ( 60%)  עלות הקמת בית הספר היא כ- מאה מיליון ש"ח ולא ידוע מתי תתחיל הבניה ומי ינהל את התהליך, התקיים דיון בנוגע לרצון לבניית בית הספר בו עלו חלוקי דעות בין הרצון לתת לילדים להיות בבתי ספר אחרים אך לא הייתה הסכמה על כך , והעניין בבדיקה.  לגבי תשתיות , בכל מקרה כרגע יש חוסר במידע לגבי כמות ילדים שיגיעו מההרחבה דבר שמקשה על תכנון נכון של השירותים החינוכיים, לאור הצפי בעלייה במספר התלמידים צריך להקדים ולתכנן.

מכרז לתפקיד ניהול- יצא מכרז לתפקיד מנהל פרויקט ההרחבה ,תפקיד בעל 120 שעות, ומיועד לאדם שיהי כפוף למנכ"ל החכ"ל.  יטפל בכל הנושאים הקשורים להרחבה גם אל מול גורמים ממשלתיים.

ד. בריכה

כרגע הוחלט כי מעוניינים להמשיך עם פרויקט הבריכה , יש צורך לסכם את המתווה הכלכלי שיבטיח שהבריכה לא תגרום להפסדים, בהובלת אורי קובלסקי  עובדים על מתווה מועדף שיוצג לחברי הועד בקרוב להחלטה סופית.

ה. תקציב-

מאזן דוח רואי חשבון מאוזן הוגש, הפערים בין צרכי הישוב לתקציב הקיים  הינם גדולים. הישוב בגרעון מצטבר של כ 800,000 ש"ח, מסיבות של מעבר לניהול עצמי, התייקרות חומרים ושרותים, הוצאות ביטחון משמעותיות ועוד. הוחלט לזמן ישיבה שלא מן המניין בעוד כשלושה שבועות, על מנת לדו בתקציב ובתכנון והתאמתו לשנת 25.  

ז. קיר אקוסטי:

מתוכנן להבנות קיר אקוסטי במסגרת הרחבת כביש 6, שיתן מענה למפגע הרעש הקיים מהכביש, מדובר בתכנית שאושרה בעבר.  למרות האמור אנחנו מנסים להקטין את ההשפעות השליליות של הקיר, ולבקש מהחברה שתעשה שינויים בהתאם. מתוכננות פגישות עם מהנדס המועצה ארמין וכל מי שנוגע בדבר מטעם כביש 6 .

ח. ביטחון –

מגונית- הוצבה מיגונית באזור מגרש הכדורגל והטניס, שתתן מענה לפעילות החוגים באזור.

ישנו תקציב של 4.7 מיליון, שטרם התקבל, עבור צרכי ביטחון, מיועד להוצאות הקשורות לגדרות בטחון סביב הישוב והשלמת תאורה במקומות שאין, כבישים מסודרים לשלושת הישובים: יד חנה, בת חפר בחן.  התקציב הזה הוא תקציב אשר יוחזר ע"י משרד הביטחון .

חמ"ל – החמ"ל במועצה עדיין לא מוכן, וכרגע אין צפי לגבי המשך שרות חילי כיתת הכוננות. אנחנו נמשיך לעשות מאמץ להשאיר את החמ"ל עובד, עד שיהיה מענה חלופי ראוי.

ט. מבקר המדינה –

מבקר המדינה הגיע לביקור, בביקורו הוצגה לו תמונה רחבה כולל פערים, מאפיינים, הקרבה לטול כרם הסיכונים והאיומים. גלית הציגה את המצב בצורה מסודרת ועניינית וכל אחד מהנוכחים בביקור תרם את חלקו. בסיור מבקר המדינה יצא החוצה מהשער הסתכל על הבתים והקרבה שלהם לאזור הסיכון והביע תקווה שהדוח שלו יוכל לסייע במציאת פתרונות לבעיות שהוצגו .

אבי איפרגן- מילות תודה למורן אלון

רוצה להביע תודה גדולה למורן אלון שלקח על עצמו את תפקיד דובר הישוב בתקופה  מאתגרת, שבה החליף את משה עמר שהוקפץ לתקופה  לא מבוטלת למילואים.             מורן אנו מלאי הערכה על תרומתך לחוסן היישוב הזמינות המלאה, הקשב הסבלנות 24/7 כולל שבתות וחגים.

תמי סולומון– תמי  הודיעה שהיא לא מוותרת על תפקידה בוועדת חינוך, למרות הטענה שהתפטרה היא טוענת כי הקשו עליה את הישארותה וכי מלכתחילה לא רצו שוועדת חינוך תהיה מופרדת מקהילה אלא הכל תחת קהילה,  נוצר ויכוח עם תמרה שאמרה שתמי כן התפטרה למרות שהפצירה בה לחזור, תמי טוענת שהיא לא התפטרה וגם אם כן זכותה לחזור , ולא רוצה לוותר על התפקיד וכי יש לה המון מה לתרום.

אופירה קאלפ – הזכירה שהיא שוחחה עם השתיים בעבר והיה רגע של כעס ודברים שנכתבו בלהט הרגע , אמוציות וכו,  ושכן היה ניסיון מספר פעמים של תמי לפנות לתמרה ולא הסתדר, שהן צריכות לשבת יחד ולמצוא את עמק השווה ולא להתעכב בעבר. לא טוב לנו ולוועד ולתושבים.

אייל פישוב- הזכיר כי ועדת חינוך תמיד הייתה מופרדת מוועדת קהילה , וצריך לחזור ולשמור על עצמאותה של ועדת חינוך וביקש להוציא פרוטוקול המצביע על ועדת חינוך בתוך ועדת קהילה.

הישיבה ננעלה ב 22:00.

בברכה

אבי איפרגן,

יו"ר ועד בת חפר

 

תפוצה:

חברי ועד

מנהל הישוב

מחלקת ישובים

תיק ועד

נספח א- רשימת משתתפים

 

חברי ועד: אבי איפרגן, זיו לשם ,תמרה אברג'ל, , תמי סולומון, אורי קובלסקי , יובל סקורצרו

איידן לוי,  קרן אלבוחר, בני ויטנברג, משה עמר, אופירה קלפ, רוית דניאלי, אייל פישוב. מורן אלון .

מנהלים: עומרי צליל

נעדרים: אמיר זיו, תום דן ,יובל סקורצ'רו , אבי מלכה.