בתאריך 17/04/24 נפתחה בשעה 20:30 , התקיימה ישיבת ועד מס 4.
הערות לתקציב בנספח ד.
אבי איפרגן הערות:
אחריות: ועדת כספים.
מועד: 1/6/24
אחריות: ועדת כספים.
מועד: 1/6/24
אחריות טיפול: ועדת ביטחון.
מועד: שוטף
צורפתי לוועדת ביטחון מועצתית . בימים אלה כותב תכנית אבטחה יישובית, שיהיה מסמך כולל בכל נושא אבטחה. בעלי תפקידים ודרישות תקציביים , התמודדויות בנושא ביטחון, כולל ביטחון בהרחבה.
נושא שהיית חיילים בישוב ירד מהפרק, הצבא ביטל את ההחלטה.
צפוי שינוי של הצבא בנושא ביטחון, הורידו גדוד בגזרה והורידו חיילים שישבו בישוב, וזה מחייב אותנו להערכות בהתאם.
אחריות: ועדת קהילה. מועד: 1/6/24
יש אמרה של הרב קוק שאומרת "שפסח הוא האביב של עם ישראל ועם ישראל הוא האביב של העולם", אנחנו אור לגויים. שיהיה לנו חג שמח ובטוח, שנתגבר על האויבים הסובבים אותנו, ושנזכה שהחטופים יחזרו למשפחותיהם.
יו"ר הועד מודה לכולם על ההשתתפות, לילה טוב לכולם.
ישיבה ננעלה בשעה 23:15 .
בברכהאבי איפרגן,
יו"ר ועד בת חפר
תפוצה:
חברי ועד
מנהל הישוב
מחלקת ישובים
תיק ועד
נספח א- רשימת משתתפים
חברי ועד: אבי איפרגן , תמי סולומון, קרן אלבוחר, איידן לוי, אמיר זיו.
חברי מליאה: נעדרו בשל השתתפותם בישיבת מליאה במועצה.
יו"רי ועדות ובעלי תפקידים נוספים: אורי קובלסקי, בני ויטנברג, , מורן אלון.
נעדרים: תמרה אברג'ל, זיו לשם, תום דן, יובל סקורצ'רו ,נירית לוין .
מאחרים: מורן אלון, אבי מלכה.
מוזמנים/אורחים: רעיה קיידר ,מיכל טואג.
מנהלים: עומרי צליל.
נספח ב- רעיה קידר
רעיה קיידר: אני רו"ח בעלת תואר שני במשפטים ,סגנית נציג לשכת רואי החשבון , בעבר חברת ועד, יו"ר ועדת כספים יו"ר ועדה מוניציפאלית, חברת הנהלה של מועצת עמק חפר, חברת ועדת כספים, דירקטורית בבית גינס , מכירה את התקציב מכל ההיבטים.
מלווה לא מעט ישובים בעמק חפר, משנת 2022 הישובים עברו ניהול עצמי ,משמע הנהלת חשבונות צריכה להתבצע בתוך הישוב והגשת דו"ח כספי מבוקר ע"י רואי חשבון.
הגשנו דו"ח 2022 במשך נגיש דוח 2023 ,הליך הכנת הדוח הכספי לוקח לא מעט זמן, הנה"ח סוגרים השנה.
בישוב ממוצע ,יש את ועד הישוב ואגודה, חלק הגדול מהפעילות היא באגודה שמחזיקה את הנכסים , מאגדת את מקורות הפרנסה ,יש ישובים שהאגודה גובה מס נוסף מתקציב ישוב, פה אין אגודה ועד הישוב מאגד בתוכו את הכל, המרכז הקהילתי גם עבר לניהול הישוב עצמו, בת חפר ישוב חריג מאוד בארץ, אם בישוב ממוצע מדברים על מיליון – מיליון וחצי מחזור, כאן מדברים על מעל עשרה מיליון, יש לכם המון עסקים , ועד מוניציפלי שהוא גדול פי 6 מועד ממוצע, יש את המרכז הקהילתי שהוא עסק לכל דבר ומאוד מורכב, הבועה, בוטיקח וכו.. כמו עיר קטנה עם עסקים. הרעיון שלא נשאר בתוך התקציב אלא נדע לייצר עוד הזדמנויות.
כרגע אנחנו מאשרים אישור תקציב רגיל, יש את התב"רים , תקציב בלתי רגיל , לדוגמא: בינוי נעשה בעזרת התב"רים ומתנהל ע"י המועצה. מבחינת הצרכים הישוב כמו מועצה, מבחינת תקציב זה ועד ישוב וזורקים שאריות. אני מאחלת בהצלחה, ופה בשביל כולם, עובדת מול עומרי צליל מנהל ויו"ר הישוב אבי איפרגן.
נספח ג-מיכל טואג.
מיכל טואג: אני עו"ד תחום אזרחי, בעבר נתתי יעוצים משפטיים לעמק חפר, מלווה את הישוב שנים רבות, באווירה טובה, למרות האתגרים, עובדת מול עומרי צליל, הלית שרון ולאחרונה גם איריס, נכנסת לעניינים. אני כאן לתת יעוץ משפטי לכל הקיבוצים באיזור, כאן" בבת חפר " מעטפת משפטית לועד. המשרד שלנו נותן שירות ברמת המקרו לישוב, מליווי של מכרזים דרך כל מה שקשור לחוזים דיני עבודה ,תביעות משפטיות בין אם בת חפר נתבעת או בין אם היא צריכה לתת מענה משפטי לבית משפט, מה שנקרא ליטיגציה. אני זמינה להתייעצות מה נכון או לא נכון לעשות. מקווה להמשיך לעבוד אתכם וזמינה לכם, ניתן לפנות אליי במייל או טלפון במשרד. שיהיה חג שמח וימים טובים.
עומרי צליל : כחלק מהמעבר לניהול עצמי ,ניהול מקצועי הוא אחד הדברים היותר חשוב, בעיקר שיש אחריות גדולה מאוד מהפן המשפטי. צריכים להיות מקצועיים וזהירים בעיקר מהפן המשפטי. בנוסף יש מעטפת בטוחית של חברת ביטוח שמלווה על כל שאלה, אז יש לנו מעטפת ביטוחית כלכלית ומשפטית שאמרוה לשמור על כולנו.
מיכל טואג : אורן הסוכן ביטוח רעיה ואנוכי עובדים בשיתוף פעולה, נותן את הכיסוי הנכון.
רעיה קידר : מוסיפה שניהול עצמי פחות מתייחס לעניין המשפטי , יותר מתייחס לנושא הפיננסי , פעם המועצה הייתה עושה מה שהיא רוצה, בניהול עצמי הישוב עושה את הנה"ח וזה היתרון שאתה מודע לכל ההוצאות.
בני ויטנברג- מבקש לדעת מה יש במעטפת הביטוחית .
עומרי צליל : יש ביטוח נושא משרה, יש ביטוח מתנדבים, לכל חברי הועד, נושא משרה זה עד 2-3 מליון שקל.
נספח ד' הערות לסעיפי תקציב:
הערה על חוגים אמיר זיו : יש בעיות עם הוראות קבע בכרטיסי אשראי על חיובים בחוגים.
עומרי צליל : תוספת לתקציב שלא רשומים
תקציב תחזוקה שוטפת לביטחון – תיקונים וכו 80,000 ₪ .
מרכיבי ביטחון של המועצה בערך כ 80,000 ₪ ומחולקים ל 4 חלקים .
כל הוצאות רכב של ועדת ביטחון יוצאים ,ממרכיבי ביטחון של המועצה .
החזרי חשמל בחשבונות נפרדים על תאורת גדר של 22,000 ₪
שמוחזרים לנו ע"י המועצה.
אחזקה של ביטחון 6,000 ₪ .
ריסוסים 7,000 ₪
כסף שמשולם ע"י מועצה ושייך לוועדת ביטחון .
חשבונית שיוצאת למועצה- ומשולמת ע"י המועצה.
מרכיבי ביטחון להרחבה יהיו בסביבות ה 80,000 ₪ .
אמיר זיו: קיימות דרישות לתקציב ביטחון, צרכים שעולים לאור 7/10 .
עומרי צליל: לקחת מתקציב הישוב ולממש לביטחון לא אפשרי ולא נכון , צריך לדרוש תקציב נוסף, אפשר לומר ביטחון זה הכל, ולהגיד לתושבים שאין גזם / גושית. אבל ברור שיש צרכים שוטפים לתושבים.
אבי איפרגן: הוצאנו עבור צרכי ביטחון כ 400,000 ₪. בנוסף להוצאות שוטפות מידי חודש של כ ל 25,000-30,000 ₪ . חריגה זו עלולה להביא אותנו בספטמבר לאי יכולת לשלם משכורות.
בני: אפשרות ראשונה לקצץ מתקציבים קיימים לטובת ביטחון , אפשרות שניה לבוא ולהגיד אין, אם נקצץ מועדות אחרות , יהיה מי שיהיה שיגיד נדע להסתדר, עדיף לפנות למועצה שוב ולהגיד שאין לנו ביטחון.
אמיר זיו: כל השאלה אם קורה או לא קורה משהו , כל עוד הכל בסדר נמתין וננסה להביא ממקורות אחרים בלי לקצץ , אבל אם יקרה משהו יבואו השאלות למה?
עומרי צליל: הכל זה ניהול סיכונים , יש צבא הגנה לישראל שאחראי על בטחון הישוב, נכון שיש שמשבר, זה לא אומר שאנחנו צריכים לקחת אחריות על המדינה, לא נכון לקחת מהגמלאים ולהוריד עוד מהקהילה? נוריד מכל ועדה זה לא יעזור , אם היה מדובר על פעם של 30,000 אלף שקל היה מקום לדיון. אבל צרכי הביטחון זה מאות אלפי שקלים, ולא יעזור לך לקצץ מוועדת חתולים. נפתור בעיה ונקבל עוד המון בעיות אחרות.
אבי איפרגן: אמיר בהתייחס לאמירתך, אתה מוזמן להגיע יחד עם איידן ובני להסתכל ולנסות לחשוב מאיפה אפשר להוריד, לטובת ביטחון. הפער המדובר הוא 470,000 ₪. תצטרכו לשבת עם כל ועדה, ולראות איפה אפשר לקצץ.
עומרי צליל : לא לדיון הזה אבל, הכסף היחידי שאפשר לדון עליו זה התב"רים , תב"ר אחד לישובים גדולים , של כ 700,000 ₪, מגיע ממשרד הפנים ולא רשום במסגרת תקציב, נוכל להשתמש בו לכל דבר. זה הכסף היחידי שאפשר להחליט, כבישים גינות, או ביטחון . זה כסף שאתם יכולים לדון עליו. הבעיה שלו הוא מתקבל לקראת סוף השנה , עם לחץ על משרד הפנים נוכל לקבל לפני , תב"ר ישובים גדולים אושר בכנסת.
מורן אלון: יש לי שאלה לאמיר, מה הפער בין תקציב של 2023 ל 2024 ?
אמיר זיו: לא יודע להגיד, התקציב לביטחון הוא 80,000 ₪ , שנה שעברה הוצאנו 100,000ש"ח השנה הוצאנו 500,000 ₪ כך שהגרעון הוא 400,000 ₪.
מורן אלון : הגרעון הגיע כתוצאה ממלחמה, לא מבין למה הועד צריך לממן את זה ?
400,000 לא צריכים לבוא על חשבון שום דבר, אתה צריך לקבל מהמדינה , במסגרת כל השיח הזה, צריך לחשוב על פעולות שאנחנו עושים בשביל זה ? אולי צריך להוציא ידיעה בעיתונות שאנחנו צריכים תרומות נראה לכם שהכסף לא יגיע?
עומרי צליל: גם אם תביאו לי את הכסף זה לא יפתור לי את הבור שכבר יצרנו, פנינו למועצה שיחזירו לנו את הכסף שהוצאנו בגלל המלחמה שהמדינה צריכה לתת לביטחון , לבוא ולקחת 30,000 ₪ מגמלאים לביטחון גדר לא נכון, כי אם נפגע בביטחון אישי של הגמלאים, לא עשינו כלום.
עצמאות : נסגר חצי שנה ושנה אחורה, הוקצב ליום העצמאות 180,000 ₪ הרוב הולך לאבטחה רישוי עסקים ,משטרה וכו… ביטלנו את האומן בעלות 70,000 ₪ .
אפשר לבטל ואפשר להתמקח ולהוריד הוצאות, יש להקה, מתנפחים , וכו.
מורן אלון : ועדת דוברות צריכה תקציב. 20,000 ₪ לתקציב אפליקציה .
איידן לוי: לא מסכים עם הגישה , צריך לקחת אחריות על הישוב, אם לא נקצץ משאבים, והתיעדוף אושר, לבוא ולהגיד אל תיקחו אחריות כי המועצה אמורה לתת אותה אני לא מסכים.
עומרי צליל : אנחנו לא חיים בתאוריה או טבלאות אקסל, קמים לתוך תנועה, לועד בתקציב הזה אין כמעט יכולת להשפיע, התקציב ל 2024 הוא הישרדותי. צריך לבנות תקציב אמיתי ל 2025.
איידן: שלחתי קובץ, אפשר לחסוך 1,200,000 ₪ .
אבי איפרגן: חבל שלא הצגת בוועדת כספים אשמח לשמוע ולתת תשובה.
תמי סולומון : אני אתייחס בישיבה הבאה, לנושא שוועדת חינוך לא יכולה לשבת תחת ועדת קהילה.
בני ויטנברג: אשמח לראות מאיפה חוסכים 1,200,000 ₪ , בלי קשר צריך לאשר את התקציב.
רעיה קידר: אחד הדברים המשמעותיים שצריך לזכור שהחיים חזקים מהכל ויש צרכים קבועים. אם היה צריך לשים 500,000 ₪ על ביטחון אז שמו את הסכום הזה, עכשיו צריך לראות איך פותרים את זה. צריך להתכנס, לצאת לדרך עם אישור תקציב, בכל שלב בתקציב אפשר לשנות.
איפרגן: הערה צריך להוסיף לקבוצת וואטסאפ את בני את אורי והדובר.
עומרי צליל : כמות האתגרים שיש לוועד הזה היא מטורפת, אם תתעסקו בכפיפות של ועדת חינוך, אין לכם הבנה, אתם צריכים טיפת צניעות, אף אחד לא היה פה בשטח וראה את כמות האתגרים שיש פה בכל מחלקה, כספים, באחזקה, במזכירות , כדי להבין איזו מערכת יש פה, אנחנו בשנת מלחמה, אם לא תמצאו פתרונות יצירתיים לא נוכל להמשיך, אנחנו לא רק רזים, אי אפשר לעבוד בחוסר משאבים. לתושבים מגיע לקבל ולכם יש תפקיד ללכת ולחפש את הכסף, כמו אמזלג שהביא תקציב משרד הפנים, 2024 זה להביא את האניה ל 2025, והעבודה שלכם לעשות עבודת מטה מאוד משמעותית. לבין מה הישוב צריך כדי לקום בבוקר.
אנחנו פשוט נתרסק.
תתעסקו בדברים הנכונים.
אני עובד יום ולילה על הגירעון שעומד לפנינו.
אבי איפרגן: התייחסות שלי לפני ההצבעה. הצבעה על התקציב היא תכנית כוללת ,עם חלק מהדברים והפערים שנאמרו, זו לא תכנית מקובעת. במידת הצורך ניתן להסיט תקציבים לצרכים אחרים.
לגבי קיצוץ 1,200,000 אני הראשון שאשמח לקצץ . זה יעזור לנו לסיים את השנה ללא גרעון. אנו עוסקים בתפעול השותף, ימים שלמים בשיחות ובבירורים עומרי איתי יד ביד בעניין הזה, נשמח לראות איך אפשר לקצץ את ה 1,200,000.
רעיה קידר: אין ועד שלא משנה תקציב במהלך השנה, וניתן לעשות זאת.